קול קורא לאנתולוגיה בנושא:
"מדיה, תקשורת ורשתות"
(ג' 33 של שבילים – כתב העת לספרות ולאמנות)
הנושא המוצע לאנתולוגיה הבאה הוא "מדיה, תקשורת ורשתות" (ג' 33, 160 עמ') כהמשך לאנתולוגיה: "תקוות בני־אדמה" (ג' 32, 160 עמ'), אך מההיבט הספציפי של המדיה והרשתות והשפעתם על האנושות באופן אישי ובאופן קולקטיבי.
העולם שבו אנו חיים משתנה בקצב מסחרר. מסכים מלווים אותנו מרגע היקיצה ועד לשעות הלילה, המידע זורם ללא הפסקה, והרשתות החברתיות הפכו לזירה שבה נרקמים קשרים, מתעצבות דעות ונבנים – ולעיתים גם מתערערים – זהויות, חלומות ותפיסות עולם.
לצד הברכה, הן מציבות גם אתגרים מורכבים: עומס בלתי פוסק של גירויים, טשטוש הגבולות בין הפרטי לציבורי, מרדף אחר תשומת לב, והנטייה למדוד ערך באמצעות מספרים – צפיות, עוקבים ולייקים.
למצער, נעשה גם שימוש לרעה בכלים הטכנולוגיים העומדים לרשות האדם בימינו: עשיית שיימינג לנבחרי ציבור, חרם בקרב ילדים, הלבנת פני חבר והתעלמות מהערך עליו גדלנו: "כל המלבין פני חברו ברבים, כאילו רוצח נפש".
עבור היוצרים, לעיתים הרשת מעניקה השראה, קהילה וחשיפה; ולעיתים היא מטשטשת את הקול הייחודי ומעמידה במבחן את החופש היצירתי.
אתם מוזמנים לשלוח שירים, סיפורים יצירות אמנות רב־תחומית, שטרם ראו אור או עלו לרשת ולשלוח לאימייל של שבילים: shvilim@bethasofermodiin@gmail.com
שירים מנוקדים,
סיפורים קצרים (עד 1300 מלים),
עבודות אמנות ברזולוציה גבוהה (כל יצירה באימייל נפרד) עם הפרטים הבאים : כותרת, טכניקה, חומרים ומידות.
מועד אחרון למשלוח יצירות: 28.02.2027
מומלץ לשלוח לפני מועד זה
דמי החבר לארגון היוצרים – 250 ₪, כוללים את המנוי על כתב העת, המשלוח, השתתפות פעילה באירועים ובמפגשי היוצרים קריאת טקסטים והצגת הסיפור של העבודה האמנותית או הצגת אלבום עבודות, תערוכה קבוצתית באולם הספרייה המרכזית במודיעין, פרסום והפצה ועוד.
פרטי הבנק להעברה יימסרו באימייל הנ"ל למצטרפים החדשים.
