הנחת התפיסה הרב-תרבותית בעידן הפוסט-מודרני היא שהאדם יכול להיות שותף בכמה הקשרים ומעגלים של זהות תרבותית ולנוע בהם בחופשיות. המונח נטבע לראשונה בשנות השישים על-ידי ממשלת קנדה כדי לנסות ולהפיג את המתחים בין תושביה הצרפתים ובין תושביה הבריטים וכן את המתחים בין שתי תרבויות אלה לבין קבוצות מיעוטים במדינה.
כתב העת "שבילים" נותן שביל לרב-תרבותיות המאפיינת את האוכלוסיה בישראל ולמגוון מעגלי הזהויות של היוצרים המשתתפים בו, כמו גם למגוון היצירה האמנותית על כל סוגיה וסוגותיה.
נושא הגיליון הרביעי, ר ב – ת ר ב ו ת י ו ת, צמח מתוך הצורך של אמנים, משוררים וסופרים, המרבים לעסוק בנושא זה ביצירתם האמנותית. מתן ביטוי לנושא זה ביצירתם נותן שיקוף אותנטי לאוכלוסיה הרבגונית הישראלית ובפרט במודיעין-מכבים-רעות, הכוללת עולים חדשים ועולים וותיקים ממזרח וממערב.
תודות לפרופ' נורית גוברין על היוזמה לכלול בגיליון זה במדור "שבילי עיון והגות" מאמר על הסופר יוסף חיים ברנר, שבשנה זו מלאו 100 להירצחו; לד"ר דני בר מעוז, עורך "תהודה", ששלח למערכת מאמר מקיף ומעמיק על חייה של דמות ייחודית וצבעונית במושבה רחובות – מרים מזרחי שעלתה מתימן ב – 1908; לד"ר צילה הרשקו, ששלחה מאמר מרתק על דמותה של רחל שייגאם, לוחמת המחתרת בצרפת; לד"ר חדוה בכרך רבינזון ששלחה תרגומים לשירתו המופלאה של המשורר המונגולי, הדהה סנדו ולכל משתתפי החוברת, משוררים, סופרים ואמנים על מגוון יצירותיהם בנושא הרב-תרבותי.